De Keniaanse Victor Chumo ging zondag als eerste over de finish bij de 31e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De atleet rende de traditionele 6,437 kilometer in een tijd van 17 minuten en 31 seconden.

Hij was daarmee de snelste hardloper van de wedstrijd. De Ethiopische Yomif Kejelcha werd met 17 minuten en 32 seconden tweede en Noah Kipkemboi, eveneens Keniaans, werd met een tijd van 17 minuten en 36 seconden derde. 

De snelste vrouw van de dag was Ruth Jebet. Zij kwam na 19 minuten en 16 seconden over de finish.

Chumo laat weten te hebben genoten van de race: "Wat een mooie wedstrijd. De start in Haren, het snelle en vlakke parcours met veel publiek, alles aan dit evenement straalt. De finish zal ik niet meer vergeten."

Overleden

Tijdens de 4 Mijl rennen zo'n 23.000 lopers van de Hortus in Haren naar de Vismarkt in Groningen. Zowel onderweg als bij de finish worden de lopers toegejuicht door fans.

Een deelnemer van de tocht is ongeveer 1,5 kilometer na de start onwel geworden en in het ziekenhuis overleden. "Wij zullen hierover geen nadere mededelingen doen, dit op verzoek van de familie. Onze organisatie wil haar diepste medeleven betuigen aan familie en nabestaanden", aldus de 4 Mijl.