De alternatieve 4 Mijl van Groningen trekt opnieuw een deelnemersrecord. De zogeheten 4Mijl4You, aan de vooravond van de echte 4 Mijl, heeft nu al 1.900 deelnemers.

In totaal kunnen er zaterdag 7 oktober precies tweeduizend deelnemers meedoen. Vorig jaar mochten er maximaal vijftienhonderd deelnemers meedoen.

Tijdens de 4Mijl4You mogen de deelnemers het officiele 4Mijl-parcours op alternatieve wijze afleggen. Dat kan wandelend, hardlopend, fietsend, rolschaatsend of op een skelter of scootmobiel zijn. De bedoeling van de 4Mijl4You is dat iedereen de 4 Mijl van Groningen op z’n eigen manier kan beleven.

Dit jaar is het deelnemersveld ook weer divers. Zo is er een afvaardiging van tweehonderd deelnemers van Cosis NOVO en Promens Care. Het gaat daarbij om mensen met geestelijke en psychische problemen. Ook doet Kids United mee aan de 4Mijl4You.

Finish

De alternatieve 4 Mijl begint zaterdagavond om 20.15 uur. De laatste deelnemers worden om 21.00 uur weggeschoten. Onderweg is er muziek en licht. Ook rijden vier oude brandweerwagens mee.

De finish is op de Vismarkt. De eerste deelnemers worden daar iets na 21.00 uur verwacht.