Mannen veroordeeld tot vier jaar cel voor dodelijke schietpartij Foxhol

Twee mannen van 23 en 26 jaar uit Stadskanaal hebben drie en vier jaar cel gekregen voor hun aandeel in een schietpartij in het Groningse Foxhol. Hierbij kwam een 29-jarige man uit Musselkanaal om het leven. 

De mannen zijn veroordeeld voor diefstal met geweld en het bezit van cocaïne en vals geld. Dit meldt de rechtbank in Noord-Nederland maandag. 

De rechter acht bewezen dat de mannen in januari van dit jaar, samen met het slachtoffer, naar Foxhol gingen met de bedoeling een halve kilo cocaïne en vals geld afhandig te maken van een dealer (een zogeheten ripdeal, red.).

Dit liep echter uit de hand, waardoor de 29-jarige verdachte door een van de aanwezigen in het huis werd neergeschoten. De man overleed later in het ziekenhuis. 

Vlucht

De rechtbank rekent het de verdachten aan dat zij hun zwaargewonde vriend achterlieten en zelf op de vlucht sloegen. De 26-jarige verdachte heeft een hogere straf gekregen, omdat hij eerder is veroordeeld voor mishandeling en het telen van hennep. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. 

De 34-jarige man die het slachtoffer neerschoot, staat later dit jaar terecht.

Lees meer over:
Tip de redactie