Groningse Showband Marum wil meedoen aan WK in Calgary

De Groningse Showband Marum wil in 2019 meedoen aan het Wereldkampioenschap voor showkorpsen in het Canadese Calgary. De vereniging is nog wel op zoek naar geld.

De showband is door de Canadese organisatie uitgenodigd voor het WK, dat plaatsvindt op 5 tot en met 9 juli.

Die uitnodiging volgde na een goed resultaat van de Marumers tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, eerder deze zomer. Daar won de band een gouden medaille in de hoogste divisie. In 2015 deed Showband Marum ook al eens mee aan het WK in het Deense Kopenhagen. Toen eindigde de band als tiende.

Primeur

De ongeveer 45 muzikanten en dansers van het showkorps reageerden volgens voorzitter Roelf Beukema heel enthousiast op de plannen van de vereniging. Een overzeese reis zou een primeur betekenen voor Showband Marum, dat eerder al wel optrad in landen als Engeland, Italië, Frankrijk, Belgie en Zwitserland.

De vereniging gaat nu aan de slag met het uitwerken van het plan. De reis moet worden bekostigd met bijdrages van sponsoren, fondsen en de leden zelf. “Er zijn natuurlijk wel flink wat kosten gemoeid met deze trip”, aldus de voorzitter.

Voorbereiding

Showband Marum gaat zich de komende twee jaren voorbereiden op een showproduct, waarmee ze tijdens het WK hoge ogen willen gooien. ​Dat bestaat uit ongeveer elf minuten aan muziek en een choreografie met figuraties en dans.

Tip de redactie