Het opknappen van de binnenstad van Groningen wordt duurder dan gedacht. Er is 4,3 miljoen euro meer nodig dan de 22,5 miljoen die de gemeente begroot heeft. Met dit geld wordt onder andere op de A-straat een parkje aangelegd.

Het gemeentebestuur wil het centrum van Groningen opknappen. Zo komt er bij het Groninger Forum een nieuw plein en komt er op meerdere plekken meer ruimte voor voetgangers en fietsen. 


Volgens de gemeente moet het centrum een plek worden waar het prettiger vertoeven is en waar je niet alleen komt om te winkelen. Daarom wordt het centrum ook busvrij en worden de stadsentrees aangepakt. Zo komt er aan de kant van de Westerhaven bij de A-straat een soort van parkje met bomen, bankjes en fietsrekken. Vanaf zondag rijden er al geen bussen meer. De gemeente hoopte het plan aanvankelijk voor 22,5 miljoen euro te realiseren, maar om alle wensen te realiseren is meer geld nodig. Bovendien bestaat de kans dat op termijn nog meer projecten ontstaan. Het gemeentebestuur maakt nog een nieuwe begroting, waarin mogelijk een aantal plannen nog kunnen sneuvelen.