Ruim 3.200 nieuwe, internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) worden aankomende donderdag verwelkomd door onder andere Nobelprijswinnaar Ben Feringa.

De RUG begroet jaarlijks studenten van 120 verschillende nationaliteiten.

Voor hen wordt in de Oosterpoort die dag een Welcoming Ceremony georganiseerd, met niet alleen diverse sprekers, maar ook een braderie en een borrel. Ook prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, en wethouder Roeland van der Schaaf houden een openingsspeech.

De ontvangst op de RUG is al meerdere keren door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, onder andere vanwege de aanwezigheid van een ontvangstcomité op Schiphol. De Welcoming Ceremony is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, vandaar dat gekozen is voor Cultuurcentrum De Oosterpoort.

Toename

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Inmiddels zijn zo'n dertig bacheloropleidingen en het merendeel van de masteropleidingen Engelstalig.

Het aantal buitenlandse studenten aan de RUG is afgelopen jaren jaarlijks gestegen met ongeveer 10 procent, naar circa 5.500 dit jaar.

Daarbij komen nog ongeveer achthonderd studenten die hier kortere tijd zijn, bijvoorbeeld in verband met een uitwisselingsprogramma.