Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft al hun kanalen op sociale media verwijderd nadat ze meerdere bedreigingen op Facebook en Twitter hebben ontvangen.

Vorige week heeft het CVW, dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen, hun Twitter- en Facebook-pagina gesloten. 

"De laatste tijd hebben we verschillende gewelduitingen en vervelende opmerkingen ontvangen", legt een woordvoerder van het CVW uit. Van deze gewelduitingen is aangifte gedaan bij de politie. Ook zijn meerdere mensen aangeschreven die over de schreef zijn gegaan.

In januari 2015 is het CVW begonnen met sociale media, om hun volgers snel te kunnen informeren. De laatste tijd werd het platform echter steeds vaker gebruikt voor beledigende uitingen en bedreigingen.

Rouwig

Het CVW is niet rouwig om het stoppen met social media. "We kunnen mensen ook op andere manieren bereiken, bijvoorbeeld via de website of via de telefoon. We vinden het vooral belangrijk dat we geen platform meer bieden aan dit soort beledigende uitingen."