Groningen staat het komende weekend volledig in het teken van de viering van het Groningens Ontzet op maandag 28 augustus. Het activiteitenprogramma is dit jaar flink uitgebreid. 

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV), verantwoordelijk voor de organisatie, heeft dit jaar een breed en modern programma opgesteld, waarin traditionele onderdelen worden afgewisseld met nieuwe activiteiten gericht op een jonger publiek.

Naast vaste onderdelen als de paardenkeuring, de drakenbootraces door de diepenring, de zomerkermis, het NNO-concert en de afsluitende vuurwerkshow, staan er dit jaar ook een aantal nieuwe activiteiten op het programma.

Zo vindt op de Vismarkt een springkussenfestival plaats en richt Groningen Airport Eelde een DroneHub in, waar spectaculaire Drone-demonstraties zullen plaatsvinden. De KVvV wil hiermee een jonger publiek bij de Groningse feestdag betrekken.

Verder is er voor het eerst een IT-Hoek op het Lager der Aa, waar kinderen kennis kunnen maken met programmeren en virtual reality. Een overzicht van het tijdschema is hier te vinden. 

Weersverwachting

Dit weekend blijft het naar verwachting voor een groot gedeelte droog, al is op zaterdagavond wel enige kans op een bui.

Volgens Weerplaza zullen de temperaturen zo tussen de 22 en 23 graden Celsius liggen. Wel wordt het naar verwachting bewolkt. 's Nachts koelt het af naar zo'n 11 graden.