Nieuwe studenten die meedoen aan de KEI-week in Groningen krijgen hulp bij het aanleren van veilig fietsgedrag. Verschillende acties moeten de studenten wijzen op de gevaren van onder meer smartphonegebruik op de fiets. 

De acties zijn een initiatief van VerkeerswijzerGroningen, een samenwerkingsverband van de Groninger gemeenten en de provincie om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.

De KEI-lopers krijgen onder meer op 16 augustus tijdens het Sportplaza-event informatie over de effecten van verschillende vormen van afleiding, zoals smartphonegebruik en muziek luisteren in het verkeer.

Het is de bedoeling dat de jongeren een voornemen over hun fietsgedrag op een bord opschrijven, waarmee ze vervolgens op de foto gaan. Deze foto kunnen ze op sociale media kunnen delen.

Internationale studenten

Ook tijdens het ESN-introductieprogramma voor buitenlandse studenten, in de eerste week van september, is extra aandacht voor fietsveiligheid. 

Buitenlandse studenten kunnen op 2 en 3 september verschillende workshops volgen, waaronder fietsvaardigheidslessen. Daarbij wordt aandacht besteed aan lastige verkeerssituaties, zoals straten met eenrichtingsverkeer en kruispunten op drukke routes.

Politie

Op 31 augustus is de officiële ontvangst van de buitenlandse studenten met een 'Welcome Ceremony' in de Oosterpoort. Ook hier kunnen ze verschillende workshops volgen, waaronder één van de politie.