Vijfduizend knalgele badeendjes die komende zondag allemaal strijden voor de hoogste eer. En de eigenaar van het winnende eendje wint tijdens de tweede Duckrace Groningen een mooie geldprijs. 
 

Het gaat er vooral om dat de koper van dat eendje een hoofdprijs kan winnen van 1.000 euro.

De Junior Kamer Groningen, een netwerkclub voor jonge professionals, organiseert voor de tweede keer de Duckrace in het Noorderplantsoen. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dat is KidsUnited, waar kinderen met een handicap kunnen sporten. Die willen het geld gebruiken om hun vorig jaar door de brand verwoeste trainingscomplex weer op te bouwen.

Duckdollar

De badeendjes worden verkocht voor een bedrag van 5 euro per eendje. Alle kopers krijgen een roze papieren Duckdollar met daarop het nummer van het eendje waarmee wordt gestreden. De winnaar krijgt 1.000 euro en ook voor de tweede (500 euro) en derde (250 euro) liggen mooie geldbedragen klaar. Verschillende sponsoren hebben daarnaast ook prijzen ter beschikking gesteld.

De eendjes worden zondag 20 augustus om 15.00 uur, midden in het Noorderzongewoel, vrijgelaten via een grote helling. Onder hoge brandweerdruk worden ze richting de finish gedreven, die ongeveer 75 meter verderop ligt.

Bij de vorige editie van de Duckrace, vijf jaar geleden, werd 16.500 euro opgehaald voor het Prinses Beatrix Kinderziekenhuis. Je kunt via deze link eendjes kopen een meedoen met de Duckrace.