In Groningen is maandag de KEI-week van start gegaan. In vijf dagen en met 20 verschillende evenementen worden ruim vijfduizend eerstejaarsstudenten klaargestoomd voor hun studententijd in de stad.

In totaal meldden 4500 eerstejaars zich online aan voor de KEI-week. De organisatie verwacht dat, net als bij vorige edities, nog zo’n vijfhonderd aanmeldingen binnenkomen tijdens de daginschrijving op maandag.

De KEI-week is al jarenlang de grootste introductieweek van Nederland en mag zich daarnaast zelfs de grootste van Europa noemen.

Daan Brouwers, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI: "Groningen is een echte bruisende studentenstad, tijdens de KEI-week wordt dat des te meer duidelijk. De hele week is er van alles te beleven en lopen er duizenden studenten door de stad."

Grand Opening

De KEI-week vindt van 14 tot en met 18 augustus plaats op verschillende plaatsen in de binnenstad van Groningen. Voor de 'Grand Opening' op maandag staan onder meer optredens van DJ Paul Elstak en Stuk TV op het programma.

De evenementen op de Grote Markt, Vismarkt en het Open Air Festival zijn ook toegankelijk voor mensen die niet deelnemen aan de KEI-week.