Advocatenkantoor VanNiekerkCieremans uit Rotterdam spreekt de resultaten van een rapport over aardbevingsschade in buitengebieden, gedaan door  onderzoeksbureau Witteveen+Bos, tegen. 

Volgens het advocatenkantoor zijn in de rapporten van Witteveen+Bos gaten te schieten. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Alle 1.600 adressen in buitengebieden zijn in opdracht van de NAM onderzocht door Witteveen+Bos. Het ging hier onder anderen om inwoners uit Veendam, Oldambt, Zuidhorn en De Marne. Uit dat onderzoek bleek dat de schade aan de huizen niet te koppelen is aan de door gaswinning veroorzaakte aardbevingen.

De onderzoeksresultaten van Witteveen+Bos worden nu onderuit gehaald door VanNiekerkCieremans, een gespecialiseerd kantoor uit Rotterdam. Het kantoor is ingehuurd door het Groninger Gasberaad om de onderzoeksresultaten van Witteveen+Bos tegen het licht te houden.

Onderzoeksmodel

Volgens het advocatenbureau zou Witteveen+Bos gewerkt hebben met een theoretisch model. Die methode kan volgens de juristen geen aanleiding zijn geweest om alle schadeclaims af te wijzen.

Susan Top van het Groninger Gas Beraad zegt tegen de regionale krant dat het onderzoek van het advocatenbureau in Rotterdam bevestigd wat velen al langere tijd vermoedden.

Het advies van VanNiekerkCieremans is gedeeld met de Nationaal Coördinator Groningen en de NAM. Hiermee doet de GGB een beroep op de NCG en de NAM om de langlopende problemen op te lossen.