Een van de vijf Groningers die in januari werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende beroving in Groningen in oktober vorig jaar, moet vijf jaar de cel in wegens afpersing.

Dit meldt RTV Noord. De 36-jarige man beroofde samen met een kompaan twee mannen van zeshonderd euro, een telefoon en sieraden op de Esdoornlaan. Daarbij gebruikte het duo automatische wapens. 

De 25-jarige medeverdachte kreeg een celstraf van vier jaar. Er werden in januari nog drie Groningers aangehouden in verband met betrokkenheid bij de zaak. De derde verdachte is twee weken geleden vrijgesproken van afpersing maar moet wel vier maanden de cel in omdat hij harddrugs in zijn bezit had. 

Beroving

Bij de beroving in oktober werden twee slachtoffers door drie mannen onder bedreiging van wapens gedwongen zijn sieraden en telefoon af te staan. In de binnenstad werden de twee slachtoffers benaderd om drugs te kopen. Hierop vertrokken ze naar de Esdoornlaan. Daar werden ze opgewacht door de 25-jarige medeverdachte met een Uzi en een AK47.