De Groningse basketbalclub Donar heeft de Amerikaanse power forward Stephen Domingo gecontracteerd voor een seizoen. De club heeft nu elf spelers onder contract.
 

De technische staf zag de 22-jarige en 2.01 meter lange Domingo spelen tijdens basketbalkampen in Las Vegas.

Volgens Martin de Vries, bestuurslid Technische Zaken, is Domingo een uitstekende schutter en werkt hij hard in de verdediging. “Met zijn lange armen heeft hij een enorme wingspan. Hij viel ons tijdens het kamp meteen op als een jonge speler met veel talent en potentie. We zijn blij dat hij naar Groningen komt.”

Top-30 talent

Domingo speelde vorig jaar nog voor de California Golden Bears in de NCAA. In zijn highschoolperiode werd hij gezien als een top-30 talent in heel de VS.

De Amerikaan kan op de small forward en power forward positie spelen. Hij wordt volgens de club een belangrijk onderdeel van de rotatie.

Selectie bijna compleet

Donar heeft nu elf spelers onder contract staan. De club is nog op zoek naar een power forward, als vervanger voor de vertrokken Chase Fieler. Naast Domingo spelen ook Daan Maring, Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Arvin Slagter, Aron Royé, Brandyn Curry, Thomas Koenis, Sean Cunningham, Jason Dourisseau en Drago Pasalic volgend jaar in MartiniPlaza.