De rechtszaak die de directie van de Vondelflat in Groningen dreigde aan te spannen tegen de bewoners, is afgewend. Enkele ouderen weigerden sinds enkele maanden de maaltijden van de serviceflat af te nemen. 

De bewoners krijgen, na bemiddeling tussen de Groningse wethouder Ton Schroor en de Raad van Toezicht, meer keuzevrijheid als het gaat om hun maaltijden. Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente Groningen aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving van Dagblad van het Noorden woensdag. 

Sinds februari van dit jaar bestelde een groep van meer dan twintig ouderen hun maaltijden bij een andere cateraar dan Zinn, de vaste maaltijdbezorger van de flat. Ze deden dit omdat ze de maaltijden van de vaste cateraar niet lekker vonden. Dit tot ongenoegen van de directie van de Vondelflat, die dreigde een rechtszaak aan te spannen.

Na eerdere tussenkomst van Schroor werd eind juni besloten een enquête onder de bewoners te houden over de maaltijden. Hieruit blijkt dat, van de 107 bewoonde adressen, 22 huishoudens hebben aangegeven meer keuzevrijheid te willen. 

De komende maanden mogen de ouderen hun maaltijden daarom bestellen bij andere cateraars, zonder dat hier consequenties aan verbonden zijn. "In oktober gaan we overleggen hoe de nieuwe situatie bevalt", laat de woordvoerder weten.