De Hanzehogeschool Groningen doet vanaf september mee met een landelijk experiment om deeltijdonderwijs toegankelijker te maken voor werkenden.

De Groningse hogeschool heeft daarvoor toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dertien deeltijdopleidingen van de Hanzehogeschool zijn betrokken bij het experiment, dat studeren voor werken aantrekkelijker moet maken.

De Hanzehogeschool biedt bij deze opleidingen vanaf september een mix van online en klassikaal leren aan. De school werkt daarbij niet met een vast onderwijsprogramma, maar met leeruitkomsten waarin wordt bepaald wat studenten moeten kennen en kunnen om een certificaat of diploma te verkrijgen. Hierbij worden ook eerder verworven kennis en vaardigheden meegenomen.

Volgens de Hanzehogeschool heeft dit als voordeel dat de student meer invloed heeft op wat hij nodig heeft en wil leren en ook hoe, waar en wanneer hij dat wil doen. Dit maakt het voor professionals een stuk aantrekkelijker om (opnieuw) aan een opleiding te beginnen.