Een 49-jarige man uit Haren is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot twee jaar cel voor het veroorzaken van een verkeersongeluk. Daarvan zijn acht maanden voorwaardelijk.

Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het ongeluk gebeurde op 26 februari 2016 aan de Winschoterweg ter hoogte van de Europaweg. De toen 48-jarige vriendin van de bestuurder kwam hierbij om het leven.

De bestuurder reed op de bewuste avond te hard. Daarnaast had hij drie keer de maximale hoeveel alcohol in zijn bloed. De man wordt onvoorzichtigheid en onoplettendheid verweten.

Verwondingen

De Harenaar reed met zijn zoon en vriendin over de Winschoterweg toen de auto in een slip en in de berm terecht kwam. Vervolgens sloeg het voertuig over de kop en belandde het in de sloot.

De bestuurder en zijn vriendin zaten bekneld in de auto; de zoon kon zichzelf wel bevrijden. De drie werden naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel van de man en de zoon mee te vallen. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

Geen voorrang

Vlak voor het ongeluk reed de 49-jarige man een auto aan op de Bornholmstraat. De bestuurder uit Sappemeer kreeg van de Harenaar geen voorrang en werd van achteren aangereden. Na dit ongeval stopte de man niet en reed hij met hoge snelheid door richting de Europaweg waar uiteindelijk het ongeluk gebeurde.

Volgens getuigen zou de man ook veel harder hebben gereden dan was toegestaan. De bestuurder zegt zich weinig te kunnen herinneren van het ongeluk.