De politie heeft zaterdagavond 8 juli een 14-jarig meisje uit Groningen aangehouden voor het doen van valse 112-meldingen.

Dit meldt de politie Groningen. Het meisje deed zeker driemaal een valse melding op het noodnummer. Voordat agenten de jongedame ophaalden, werd eerst even overlegd met haar moeder.

Vorige week kwam bij de politie een 112-melding binnen over een vechtpartij met vuurwapens. Agenten troffen toen op de doorgegeven locatie niets aan. Zaterdagavond kwam vanaf hetzelfde 06-nummer opnieuw een melding van en vechtpartij binnen. Dit keer zou er sprake zijn van messen. Ook daar werd niets verdachts gevonden.

Daarop is er contact opgenomen met het telefoonnummer. Het meisje dat opnam werd verzocht haar identiteit bekend te maken en naar het politiebureau te komen. Maar zij gaf valse persoonsgegevens op.

Speurtocht

Door een digitale speurtocht in de politiesystemen en het bevragen van verschillende agenten werden de juiste gegevens duidelijk. Tijdens de speurtocht kwam opnieuw een valse 112-melding binnen.

Agenten wisten te achterhalen waar het meisje was en hebben haar in overleg met haar moeder opgehaald. Ze is aangehouden voor verhoor en haar telefoon is in beslag genomen.