De politie in Groningen heeft zaterdagochtend vroeg een 22-jarige man en 26-jarige vrouw uit Groningen aangehouden omdat zij worden verdacht van het stelen van een auto, welke zij vervolgens tegen een lantaarnpaal gereden hebben. 

Een van de verdachten kon worden opgespoord met hulp van een politiehond, zo meldt de Groningse politie. 

Twee agenten reden zaterdag tijdens hun dienst op het Damsterdiep in Groningen ter hoogte van de kruising Oliemuldersweg en de Eltjo Ruggeweg, toen een personenauto hen met hoge snelheid tegemoet kwam. Ze namen een binnenbochtzonder hun snelheid te verminderen.

De agenten keerden hun auto en zagen dat de auto op de kruising Oostersluis en Damsterdiep tegen een lantaarnpaal was gereden en daar stil stond met uitgeklapte airbags. Er kwam een rook uit de auto.

Valse naam

De vrouw die uitstapte aan de passagierskant wilde niet tegen de politie zeggen wie ze was en wat er gebeurd was. Toen de agenten haar vroegen om haar identiteitsbewijs te laten zien, weigerde ze dat. Ze gaf een valse naam op, waarop ze werd aangehouden.  

Aan de bestuurderskant zat niemand meer. Een passant vertelde dat er een man was weggelopen in de richting van de Florakade. Een politiehond werd ingezet om de sporen op te pakken van de weggelopen bestuurder. De man werd thuis aangetroffen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. 

Beiden zijn aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De agenten zijn naar het adres gegaan waar de auto stond ingeschreven. De eigenaar gaf aan dat zijn auto gestolen was. Hij kon direct direct aangifte doen. De recherche doet nog een sporenonderzoek.