De bemiddelingspoging van wethouder Ton Schroor in de rechtszaak die een serviceflat in Groningen heeft aangespannen tegen een aantal bewoners, gaat vrijdag van start. De ouderen weigeren ​de maaltijden van de flat af te nemen. 

De wethouder zit op die dag om de tafel met vier bewoners van de flat en twee leden van de Raad van Toezicht, die de belangen van de serviceflat waarborgt. Dat meldt RTV Noord.

Directeur Berend Lugies zit niet bij het gesprek, maar dat heeft geen reden volgens Schroor. "De vondelflat gaat over zijn eigen delegatie. Ze hebben gekozen voor de Raad van Toezicht; toen heb ik de voorzitter en nog een lid uitgenodigd."

Wethouder Schroor sprak eerder deze week al met de Woonbond. Die organisatie probeert al maanden met het bestuur van de Vondelflat en de bewoners te bepalen wat kwalitatief goed eten is.

Conflict

In De Vondelflat speelt al langere tijd een conflict tussen de directie en 21 bewoners die ontevreden zijn over de maaltijden die ze krijgen voorgeschoteld.

De groep ouderen bestelt sinds februari maaltijden van cateraar De Jacobijn in plaats van Zinn, de vaste maaltijdverzorger van de Vondelflat. De directie van de serviceflat is hier niet blij mee, omdat in het huurcontract zou staan dat bewoners verplicht zijn een maaltijd af te nemen van de vaste cateraar.

Dat overleg liep op niks uit, waarna de directie besloot de twee bewoners die de belangen behartigen voor de rechter te slepen.