Twee jaar cel geëist voor bestuurder dodelijk ongeluk Winschoterweg

De 49-jarige man uit Haren die verantwoordelijk is voor het dodelijk ongeluk op 26 februari 2016 aan de Winschoterweg in Groningen, hangt twee jaar cel boven het hoofd, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Dat bevestigt het OM aan NU.nl na berichtgeving van RTV Noord. Daarnaast eist de officier vier jaar rijontzegging.

Het ongeluk gebeurde aan de Winschoterweg ter hoogte van de Europaweg. De toen 48-jarige vriendin van de bestuurder kwam hierbij om het leven.

De bestuurder reed op de bewuste avond te hard. Daarnaast had hij drie keer de maximale hoeveel alcohol in zijn bloed. De man wordt onvoorzichtigheid en onoplettendheid verweten.

Ongeluk

De Harenaar reed met zijn zoon en vriendin over de Winschoterweg toen de auto in een slip en in de berm terecht kwam. Vervolgens sloeg het voertuig over de kop en belandde het in de sloot.

De bestuurder en zijn vriendin zaten bekneld in de auto; de zoon kon zichzelf wel bevrijden. De drie werden naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel van de man en de zoon mee te vallen. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

Vlak voor het ongeluk reed de 49-jarige man een auto aan op de Bornholmstraat. De bestuurder uit Sappemeer kreeg van de Harenaar geen voorrang en werd van achteren aangereden. Na dit ongeval stopte de man niet en reed hij met hoge snelheid door richting de Europaweg waar uiteindelijk het ongeluk gebeurde. Volgens getuigen zou de man ook veel harder hebben gereden dan was toegestaan.

Uitspraak

De bestuurder zegt zich weinig te kunnen herinneren van het ongeluk. De man heeft geen strafblad. Wel heeft hij in het verleden een keer boete gehad voor te hard rijden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak over deze zaak.

Lees meer over:
Tip de redactie