Kamerlid wil bemiddeling om weigeren maaltijden serviceflat Groningen

Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid van D66, wil dat bemiddeld wordt in de rechtszaak die een serviceflat in Groningen heeft aangespannen tegen een aantal bewoners. De ouderen weigeren ​de maaltijden van de flat af te nemen. 

Deze oproep heeft Bergkamp donderdag gedaan bij Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

In De Vondelflat speelt al langere tijd een conflict tussen de directie en 21 bewoners die ontevreden zijn over de maaltijden die ze krijgen voorgeschoteld.

De groep ouderen bestelt sinds februari maaltijden van cateraar De Jacobijn in plaats van Zinn, de vaste maaltijdverzorger van de Vondelflat. De directie van de serviceflat is hier niet blij mee, omdat in het huurcontract zou staan dat bewoners verplicht zijn een maaltijd af te nemen van de vaste cateraar. 

Dwangsom

Omdat overleg op niets uitliep, besloot de directie woensdag de twee bewoners die de belangen van de andere inwoners behartigen, voor de rechter te slepen. 

De groep bewoners kreeg begin april al een dwangsom opgelegd van 500 euro per maaltijd door Bastide Advocaten en Fiscalisten. "Dit moet inmiddels zijn opgelopen tot een enorm bedrag", aldus Jaap Pronk, een van de gedaagden, tegen Dagblad van het Noorden. "Er is nog geen deurwaarder langs geweest om het te innen."

Lees meer over:
Tip de redactie