Andreas Blühm blijft langer bij Groninger Museum

Directeur Andreas Blühm heeft bij het Groninger Museum een contract voor onbepaalde tijd gekregen. Dat heeft de Raad van Toezicht van het Museum besloten.

Blühm werkt al sinds september 2012 als algemeen directeur bij het museum.

De Duitser boekte sinds zijn aantreden al een aantal flinke successen, waaronder de publiekstrekkende tentoonstellingen David Bowie is en Rodin – Genius at Work. Ook kregen de winkel, het atelier en de entreehal een flinke opknapbeurt.

De directeur heeft veel aandacht voor educatie. In september 2016 voerde hij gratis museumtoegang in voor kinderen en voor studenten die studeren in Groningen.

Verheugd

In 2015 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Kunstgeschiedenis, Musea en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wil een verbindende schakel zijn tussen de wetenschap, het Groninger Museum en de cultureel-educatieve omgeving in bredere zin.

Andreas Blühm is zeer verheugd met de verlenging. "Ik ben blij om met dit uitstekende team ook in de toekomst een boeiende programmering voor de Groningers en alle gasten van de stad te kunnen realiseren", aldus de directeur.

Lees meer over:
Tip de redactie