Politie zoekt twee verdachten na steekpartij in Groningen

De politie in Groningen is op zoek naar twee voortvluchtige mannen die vrijdagochtend vroeg een 19-jarige jongen hadden neergestoken.

Het slachtoffer raakte bij de steekpartij gewond aan zijn arm en been en moest in het ziekenhuis gehecht worden, meldt de politie. 

Het slachtoffer fietste rond 03:15 op de Friesestraatweg toen twee mannen op een fiets hem tegemoet kwamen. Toen de jongen de twee probeerde te ontwijken, trapte een van de twee mannen hem tegen zijn been waardoor hij bijna van zijn fiets viel.

Toen de jongen de man vervolgens aansprak op zijn gedrag, werd hij door hem gestoken in zijn been. Vervolgens werd hij een tweede keer gestoken in zijn arm. De andere man bleef ondertussen bij zijn fiets staan.

Hulp

Het 19-jarige slachtoffer ging er daarna snel vandoor en vroeg even verderop hulp aan een scooterrijder. Deze heeft het alarmnummer gebeld, waarna de jongen naar het ziekenhuis is gebracht met verwondingen aan zijn arm en been. Hij is in het ziekenhuis gehecht en heeft later aangifte gedaan.

De politie is nu op zoek naar de twee verdachten. Een zoektocht direct na het incident heeft niets opgeleverd. Volgens het slachtoffer ging het om twee donker getinte mannen tussen de 20 en 25 jaar. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Lees meer over:
Tip de redactie