PvdA Groningen wil overlast van sales-bedrijven in binnenstad aanpakken

De Partij van de Arbeid (PvdA) in Groningen wil een hardere aanpak van de overlast bij direct-sales bedrijven in de binnenstad.

De partij krijgt veel klachten binnen van bewoners. Het zou gaan om twaalf direct-salesbedrijven met jonge werknemers. Dit meldt RTV Noord.

Direct-sales bedrijven leveren de mensen die voor een bedrijf of goed doel langs de deur gaan of staan in de winkelstraat.

Volgens PvdA-raadslid Maarten van der Laan ervaren de buurtbewoners overlast van de borrels bij de bedrijven: harde muziek, schreeuwen, rondhangende werknemers en regelmatig feesten tot diep in de nacht met alcohol.

Gezelligheid

Een van de bedrijfsleiders van een salesbedrijfje in Groningen vertelt dat werken in de sales nu eenmaal gepaard gaat met gezelligheid.

"Wij zijn er bij gebaat om werknemers gezelligheid te bieden. Het is nodig om werknemers te trekken. We hebben ook een shift die om 21.30 uur eindigt, dan is het wel logisch dat je een biertje drinkt. Maar onze echte borrel is op zaterdag." 

Hij zegt dat hun bedrijf wel bewust rekening houdt met de omwonenden en dat ze afspraken met ze hebben gemaakt. Ook zou hij expres een pand hebben uitgezocht waar ze voor weinig overlast zouden zorgen.

Lees meer over:
Tip de redactie