De Gerrit Krolbrug in Groningen blijft 'zeker dit weekend' nog afgesloten voor automobilisten. Door de aanvaring met een schip vorige week heeft de brug een beschadiging opgelopen aan de rails. 

Rijkswaterstaat is nog bezig met het in kaart brengen van scenario's voor de herstelwerkzaamheden, bevestigt een woordvoerder vrijdag aan NU.nl. 

Doordat de rails niet meer werken door de aanvaring, kan de brug niet draaien en kan hij op dit moment niet gebruikt worden door automobilisten.

De scheepsvaart heeft echter wel vrije doorgang. 

Vervanging

Het is nog onduidelijk hoe lang de herstelwerkzaamheden aan de brug gaan duren. De Gerrit Krolburg is een pontonbrug die gebruik maakt van één ponton. "Er zijn niet veel van dit soort bruggen", zei een woordvoerder eerder tegen NU.nl. "Daarom is het op dit moment lastig om te zeggen hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren."

De Gerrit Krolbrug stond al op de nominatie om vervangen te worden de komende jaren, omdat het een oude brug is. "De vraag is nu of we gelijk de hele brug gaan vervangen of alleen de rails herstellen."