Om 12.00 uur barst in het Groningse Stadspark het Bevrijdingsfestival 2017 los. Het festival is dit jaar met zes podia en ruim vijftig acts nog groter van opzet dan in andere jaren.

Het festival trekt traditioneel ruim honderdduizend bezoekers.

Het Groningse festival krijgt dit jaar een extra podium erbij. Dit moet het festival volgens de organisatie "meer ademruimte geven". Vorig jaar trok het evenement in het Stadspark namelijk een recordaantal van 125.000 bezoekers. Daardoor was het de hele dag door enorm druk bij bijvoorbeeld de kassa's, watertappunten en toiletten.

Het nieuwe podium bevindt zich achter het paviljoen van Ni Hao, langs de vijver. Op het programma staan onder meer optredens van saxofonist Orlando Julius en fluitist Ronald Snijders.

Tom Odell

De helikopteract van dit jaar is De Jeugd van Tegenwoordig. Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron landen met een helikopter in het Stadspark. Het hiphopcollectief opent het Bevrijdingsfestival met een optreden op de Main Stage.

Ook de Britse zanger Tom Odell speelt op 5 mei in Groningen. De zanger treedt alleen op in Groningen en speelt niet op andere Bevrijdingsfestivals.

Noodweer

Naast Odell zullen Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr op het hoofdpodium te zien zijn. Voor Chef'Special is het een herkansing: in 2015 werd het optreden van de band vanwege noodweer stilgelegd.

In totaal zullen ruim vijftig acts uit het binnen- en buitenland op het Bevrijdingsfestival Groningen te zien zijn. Kijk voor het volledige programma op www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl.

Extra bussen

Vervoersbedrijf Qbuzz zet op Bevrijdingsdag extra bussen in om festivalgangers naar het Stadspark te brengen. Klik hier voor een overzicht van alle extra bussen. 

Op de hoogte blijven van al het Groningse nieuws? Like de Facebookpagina van NUgroningen.