Het conceptplan voor de herinrichting van de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm wordt woensdag in het gemeentekantoor aan het Zuiderdiep in Groningen het conceptinrichtingsplan gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het Binnenstadscafé.

De conceptplan is gemaakt in samenspraak met omwonenden en betrokkenen. Het meest opvallende aan het plan is het verdwijnen van asfalt. In plaats daarvan komen er gele steentjes.

Ook verdwijnen de bussen daar uit het straatbeeld. Daarnaast komen er mogelijk nieuwe stadspleinen bij de Akerk en de Munnekeholm, zo valt op te maken uit het conceptplan. Het ontwerp daarvan volgt dan later dit jaar. Dat gebeurt - net zoals bij Astraat, Brugstraat en Munnekeholm - samen met omwonenden, belanghebbenden en andere geïnteresseerden.

Over het concept inrichtingsplan is nog geen besluit genomen door het college. Dat gebeurt naar verwachting eind mei. Daarna is de gemeenteraad aan zet.

Uitvoering

Dit zal uiteindelijk uitmonden in een definitief ontwerp voor dit gebied, naar verwachting na de zomer. Dan kan ook gestart worden met de uitvoering van de plannen, te starten met de Astraat. Begin volgend jaar volgen dan de Brugstraat en de Munnekeholm

Op de hoogte blijven van al het Groningse nieuws? Like de Facebookpagina van NUgroningen.