Arjen Lubach heeft gereageerd op het nieuws dat de opnames van de College Tour-uitzending waarin hij te gast is, naar Amsterdam zijn verplaatst. 

De presentator noemt het besluit 'lullig', maar de redactie van het programma had volgens hem geen andere optie.

Lubach, die in de provincie Groningen is opgegroeid, reageerde via een video op de beslissing van omroep NTR. "De redactie van College Tour heeft alle zalen geprobeerd, maar niks was vrij of geschikt."

"Ze hebben me toen gevraagd 'Vind je het goed als we het in Amsterdam doen?' Toen heb ik gezegd dat dat wel lullig is voor de mensen die al kaarten hebben gekocht en die denken dat het in Groningen is, maar als het logistiek gezien echt niet anders kan, dan in Amsterdam", luidt de reactie van de programmamaker.

Pathé

De opnames van het interviewprogramma zijn verplaatst van de Aa-kerk in Groningen naar Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Volgens de NTR bleek de Aa-kerk vanwege grote belangstelling te klein om plaats te bieden aan alle geïnteresseerden. Andere locaties in Groningen waren niet beschikbaar en/of ongeschikt voor het opnemen van het programma.

Groningse studenten die een kaartje hadden voor de opnames van College Tour met Arjen Lubach, kunnen hun kaartje weer inleveren als ze niet naar Amsterdam willen komen.