Er zijn drugs aanwezig in de tbs-kliniek de Dr. S. Van Mesdag in Groningen. Volgens de organisatie is het onhaalbaar deze buiten de deur te houden. 

Dat laat de kliniek dinsdag in een verklaring weten.

In de verklaring beschrijft Dr. S. Van Mesdag dat op allerlei manieren wordt geprobeerd de drugs buiten te houden. Zo worden patiënten die terugkomen na verlof gefouilleerd en worden er regelmatig urinecontroles gedaan. Ook is er een streng toegangsbeleid voor personeel en bezoekers.

Volgens de kliniek is het echter onhaalbaar om de instelling 100 procent vrij te houden van drugs. "We willen toch ook opmerken dat een tbs-kliniek geen gevangenis is. Patiënten en bezoekers zijn zeer inventief."

Aanpak

Het psychiatrisch centrum reageert hiermee op een column van het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag. In de column werd gesuggereerd dat de aanwezigheid van drugs het beleid is van de instelling. Dit wordt door de kliniek ontkend.

De Dr. S. Van Mesdag wijst erop dat in 2015 al met verschillende tbs-klinieken een gezamenlijk plan van aanpak was gemaakt om niet-toegestane goederen buiten de deur te houden.