Vanaf juni worden weer 3D-films in de filmkoepel van het vroegere Infoversum in Groningen gedraaid. De uitbaters van het huidige DOT gaan de filminstallatie in ere herstellen.

Eigenaar Bos & Bos Catering zal hierbij eerst gebruik gaan maken van films die het nog in de bibliotheek heeft liggen.

Het kenmerkende gebouw bij het Ebbingekwartier deed tot november 2015 vooral dienst als fulldome 3D-theater, voor het failliet ging. 

Vorig jaar opende DOT de deuren. Eerst werd de focus op het horecagedeelte gelegd, omdat het te duur was om de filminstallatie in de benen te houden. Acht maanden na de opening wordt dit nu toch gedaan. 

Zes voorstellingen

Het gaat eerst om zes voorstellingen in het weekend, waarbij de kaartjes zeven tot acht euro gaan kosten. DOT richt zich op kinderen, volwassenen en schoolklassen. Het is de bedoeling om uiteindelijk quitte te gaan spelen.

De installatie moet wel worden opgeknapt. Zo zijn de projectoren schoongemaakt en zijn er nieuwe lampen gekocht. Ook is de software voorzien van een update.

Koopje

Het Infoversum ging in 2014 open. Het theater kostte zo'n 9,2 miljoen euro. Er werden zo'n 260.000 bezoekers per jaar verwacht, maar dat werden er uiteindelijk maar veertigduizend.

Na het faillissement kocht Bos & Bos het pand voor slechts 450.000 euro van de curator.