Een 46-jarige man is veroordeeld tot dertig maanden cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk door rijden onder invloed op de Eemshavenweg, bij Oosternieland. 

Daarnaast wordt ook zijn rijbewijs voor vier jaar ingevorderd en krijgt hij een geldboete van 400 euro. Dit oordeelt de rechtbank Noord-Nederland maandag.

Het ongeval gebeurde op 5 maart ter hoogte van de afslag Garsthuizen. De man zat op dat moment samen met vijf andere personen in een onverzekerd busje. "De 46-jarige bestuurder had een aanzienlijke hoeveelheid alcohol genuttigd, waardoor het busje van de weg raakte", laat de rechtbank weten. 

Een persoon kwam daarbij om het leven. De andere inzittenden raakten lichtgewond. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis.

Mishandeling

Naast het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, heeft de bestuurder ook twee keer een vriend van hem mishandeld. Aan een van die mishandelingen heeft het slachtoffer een gebroken arm overgehouden.

De rechtbank achtte de bestuurder in zijn geheel verantwoordelijk voor het dodelijk ongeluk. Ook heeft de rechtbank gelet op de houding van de man, die de schuld van de dood bij het slachtoffer zelf neer wilde leggen.

Video: Dode en gewonden bij ongeval met busje

Dode en gewonden bij ongeval met busje Oosternieland
Dode en gewonden bij ongeval met busje Oosternieland