De open avond die de NAM had georganiseerd voor omwonenden van de gaslocatie bij Warffum gaat donderdag niet door. Reden voor het besluit is de protesttocht die actiegroep Warffum Alert gelijktijdig gaat houden.

Dat nieuws meldt RTV Noord dinsdagavond.

De open avond was georganiseerd om omwonenden bij te praten over het groot onderhoud dat elke vijf jaar aan de gaslocatie wordt verricht. Actiegroep Warffum Alert demonstreert tegen het voornemen van de NAM om ook de laatste miljard kuub gas bij Warffum te winnen.

Volgens de NAM gaat de open avond niet samen met een protestbijeenkomst. "Wij vinden het belangrijk tijdens de open avond een gesprek te voeren met de omwonenden. Uit ervaring blijkt dat dit vrijwel niet mogelijk is als het gecombineerd wordt met een protestbijeenkomst", aldus een woordvoerder tegenover RTV Noord.

Veiligheid

Ook de veiligheid kan volgens de NAM niet voldoende gewaarborgd worden. "Er is een strikt veiligheidsbeleid. Door de combinatie zou een onoverzichtelijke situatie op de locatie kunnen ontstaan."

Erik de Graaf van Warffum Alert noemt het besluit van de NAM tegenover RTV Noord "flauw". De protesttocht gaat wel gewoon door.