Het weer in het Paasweekend wordt wisselvallig in Groningen. Er zijn wat goede momenten te vinden, maar vaak is er veel bewolking. Droog blijft het niet.

Zaterdag wordt de beste dag verwacht, meldt Weerplaza.

In de loop van de ochtend trekt de regen het land uit en 's middags blijft het op de meeste plaatsen droog. Een enkele regenbui is niet uitgesloten.

De middagtemperatuur ligt rond 11 graden en er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen.

Tweede Paasdag

Maandag valt er volgens Weeronline en Weerplaza in Groningen de meeste neerslag. Het wordt rond 11 graden en er waait een matige noordwestenwind. Er is meer en vaker bewolking dan op Eerste Paasdag.

Na de Paasdagen blijft het wisselvallige weer aanhouden.

Openbaar vervoer

In het Paasweekend zijn er door het hele land extra werkzaamheden aan het spoor. Vanaf zondag tot en met 30 april geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. De werkzaamheden zijn volgens beheerder ProRail nodig omdat op het traject onder meer een extra spoor wordt aangelegd. Vanaf september rijdt een extra trein tussen Groningen en Assen. Verder krijgt Assen een nieuw station en wordt er een tunnel gebouwd.

Per dag reizen 25.000 mensen met de trein over dit traject. Zij kunnen vanaf zondag gebruikmaken van pendelbussen. De extra reistijd bedraagt 15 tot 45 minuten.