Een agent heeft schoten gelost bij een poging tot aanhouding van een verkeerd persoon. Het incident vond 8 april plaats in de Groningse wijk Hoogkerk. 

De politieagenten reageerden op een melding van huiselijk geweld in de Uranusstraat. De verdachte van het geweldsincident dreigde met een vuurwapen en verliet de woning.

Bij het ter plaatse komen van de agenten, bleek de verdachte als bijrijder in een auto te zijn vertrokken. Toen de agenten de auto aan de Zuiderweg opspoorden en controleerden, was de verdachte spoorloos.

Agenten dachten hierop de verdachte op een scooter op de Minervalaan te zien rijden. Een agent loste schoten om de 28-jarige man aan te houden. De man is hierbij niet gewond geraakt en wist te ontkomen. Later bleek dat deze persoon niets met het geweldsincident op de Uranusstraat te maken had. 

Onderzoek

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie is hierop een intern onderzoek gestart. Onderdeel van dit onderzoek is volgens een woordvoerder van het Openbaar ministerie (OM) het bepalen of de schoten gericht waren, of dat het waarschuwingsschoten betrof.

Volgens OOGTV is de ruit van een woning gesneuveld door een of meerdere kogels. Dit kon het OM niet bevestigen. 

De verdachte van het huiselijk geweldsincident heeft zich later op eigen initiatief gemeld bij de politie en is gehoord.