Donar-speler Lance Jeter is uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Nederlandse basketbalcompetitie. Zijn coach Erik Braal kreeg de prijs voor beste coach.

De Groningse club is ook hofleverancier van het All Star Team van dit seizoen.

Naast Jeter kregen daarin ook Chase Fieler en Drago Pasalic een plekje. Zwolle leverde in dat team met J.T. Tiller en Clayton Vette ook twee spelers.

Namens Donar werd Arvin Slagter uitgeroepen tot de beste ‘zesde man’ van de competitie. Sean Cunningham en Jason Dourisseau kregen een plekje in het All Defense Team met de beste defensieve spelers. Daarin staan ook J.T. Tiller (Landstede Zwolle), Mohamed Kherazzi (Leiden) en oud-Donarspeler Thomas Koenis (Leiden).

Koploper

Het was de tweede keer dat Jeter als speler van Donar de MVP-award won. Dat deed hij ook al in 2015. Nog zeven keer werd een andere speler van Donar verkozen tot de meest waardevolle van het seizoen. Met dat aantal MVP’s evenaart Donar het record van Den Bosch.

Donar won dit seizoen al de Supercup en de NBB Beker en eindigde de regulieren competitie als onbetwiste koploper. De Groningers verloren maar twee van de 28 wedstrijden, terwijl de nummer twee Zwolle acht keer verloor. Donar is daardoor vrij in de eerste ronde van de play-offs.

Bekertoernooi

Later deze maand speelt het in de halve finale tegen de winnaar van de confrontatie tussen Den Bosch en Rotterdam. Dat gebeurt in een best-of-seven-serie.

De Groninger haalden ook al de tweede ronde van het Europese bekertoernooi. Als de club dit jaar het kampioenschap prolongeert, dan was dit het meest succesvolle seizoen in de historie van de Groningse club.