FC Groningen gaat zich inzetten om meer Groningers op de fiets te krijgen. Samen met Groningen Bereikbaar lanceerden ze woensdag de Groningse versie van Love to Ride. 

 

Bij Love to Ride kunnen Groningers al hun fietsritten registreren. Supporters, die tussen nu en 16 mei meedoen aan de FC Groningen-competitie, maken kans op FC-prijzen.

Zo worden er een gesigneerd wedstrijdshirt seizoen 2017/2018, een VIP-arrangement voor 4 personen of een gesigneerde FC-bal vergeven. Bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijvencompetitie, waarbij ze kans maken op een arrangement voor 25 personen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen. 

Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar, is blij met het gezamenlijke initiatief. "De komende jaren wordt er in de stad gewerkt aan de wegen en het spoor. De bereikbaarheid zal hierdoor tijdelijk verslechteren. Wij stimuleren mensen na te denken over alternatieven voor de auto. Dit initiatief in samenwerking met FC Groningen draagt daar zeker aan bij."

Hans Nijland

Ook Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, ziet het belang van de actie. "Ook wij als club gaan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze fietscompetitie stimuleert onze supporters op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks, de fiets te pakken. Elke supporter die dit doet helpt niet alleen mee de overlast zoveel mogelijk te beperken, het is bovenal ook heel gezond. En dat past uiteraard uitstekend bij onze club waar duurzaamheid en bewegen hoog in het vaandel staan."

Meedoen aan de wedstrijd kan via de website van Love to Ride

FC Groningen daagt Groningers uit om vaker de fiets te pakken
FC Groningen daagt Groningers uit om vaker de fiets te pakken