De Groningen Urban Trail, die zondag voor de tweede keer werd gehouden, bracht deze editie drieduizend deelnemers op de been. 

De drieduizend deelnemers renden een parcours van 10 kilometer dat hen door maar liefst 22 bijzondere Groningse locaties leidde.

Na de eerste editie vorig jaar, waar ruim 1.800 lopers aan deelnamen, was het evenement in Groningen nu al voortijdig uitverkocht. De drieduizend lopers (58 procent vrouwen en 42 procent mannen) gingen tussen 9.30 en 10.50 uur in vijf waves van start, om in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de locaties te lopen.

De toplocatie was openluchtbad De Papiermolen, waar de deelnemers niet zwemmend, maar lopend over de bodem via een uitgezet parcours de andere kant van het bad bereikten.

Machinefabriek

Daarnaast werd ook door het Platformtheater gelopen en lagen onder meer de Machinefabriek, Hotel Prinsenhof, parkeergarage Damsterdiep, De Oosterpoort en The Big Building op het parcours.

Ook Pathé Groningen, de Groninger Synagoge, Der Aa-Kerk, Club Kokomo, het Stadhuis en het Academiegebouw maakten deel uit van de loop. Een mooie mix van locaties waarbij deelnemers werden verrast door verschillende muziek en dans optredens.

Landelijke tour

De deelnemers en de organisatie kijken terug op een geslaagd evenement. "Het was een super parcours en zeker een uitdaging met zo'n twintig trappen die we moesten beklimmen. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij", zegt een deelnemer.

Elske Dijkstra, organisator van de Urban Trail, voegt hieraan toe: "Wij zijn blij dat de organisatie goed is verlopen. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en vinden het geweldig dat zoveel Groningse locaties hun medewerking hebben verleend."

De volgende Urban Trail vindt plaats op paasmaandag 17 april in Utrecht, daarna volgen Rotterdam (7 mei), Den Haag (2 juli) en Zwolle (16 juli).