De politie in Groningen heeft de zoektocht naar het lichaam van de sinds 1998 vermiste tippelaarster Jolanda Meijer gestaakt. Onderzoek bij een hoogspanningsmast op een landweg tussen Muntendam en Zuidbroek heeft niets opgeleverd. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en een team van de technische recherche waren woensdag aanwezig. Met een grondradar is 's ochtends gekeken of de grond was verstoord. Volgens de politiewoordvoerder waren echter geen bijzonderheden te zien.

Vervolgens werd tot op ongeveer anderhalve meter diepte gegraven onder de hoogspanningsmast. Even na 14.30 liet de politie weten dat ook hierbij niets werd aangetroffen. Ook de grondboringen die hierna werden gedaan, lieten geen bijzonderheden zien.

Tips

In oktober van vorig jaar besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de cold case, wat 39 tips opleverde. Hiervan was een aantal anoniem. De zoekactie van woensdag had te maken met deze binnengekomen tips.

Politie hervat zoektocht naar vermiste Jolanda Meijer na 'heel veel tips'
Politie hervat zoektocht naar vermiste Jolanda Meijer na 'heel veel tips'

Winsum

Sinds haar verdwijning op 7 februari 1998 kreeg de politie honderden tips binnen en is er op meerdere plaatsen in Groningen gegraven in de zoektocht naar de destijds 34-jarige vrouw. 

In september 2012 zocht de politie en het NFI nog bij twee boerderijen in het Groningse Winsum. In de zoektocht werden drie gierkelders leeggehaald. Dit was zonder resultaat.