De politie in Groningen gaat woensdag opnieuw zoeken naar het lichaam van de sinds 1998 vermiste tippelaarster Jolanda Meijer. Mogelijk ligt het lichaam van de destijds 34-jarige vrouw begraven bij een hoogspanningsmast op een landweg tussen Muntendam en Zuidbroek. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving van Dagblad van het Noorden

Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en een team van de technische recherche zijn aanwezig. "Eerst wordt met een grondradar gekeken of de grond verstoord is", vertelt de woordvoerder. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan, wordt gekeken naar de volgende stap. "Er is een graafmachine aanwezig."

In oktober van vorig jaar besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de cold case, wat 39 tips opleverde. Hiervan was een aantal anoniem. De zoekactie die woensdag van start gaat, heeft te maken met een binnengekomen tip.

Winsum

Sinds haar verdwijning op 7 februari 1998 kreeg de politie honderden tips binnen en is er op meerdere plaatsen in Groningen gegraven in de zoektocht naar de destijds 34-jarige vrouw. 

In september 2012 zocht de politie en het NFI nog bij twee boerderijen in het Groningse Winsum. In de zoektocht werden drie gierkelders leeggehaald. Dit was zonder resultaat.