De in Groningen bekende actievoerster 'Mevrouw Kiki' heeft tijdens een protest tegen het nieuwe afvalsysteem diftar actie gevoerd bij het huis van wethouder Joost van Keulen. 

Mevrouw Kiki zette volgens de wethouder een matras tegen z’n voordeur. Daarop stond een tekst: "Voor wethouder Joost geen diftar".

Van Keulen wil dat diftar wordt ingevoerd. De inwoners van de stad gaan dan per kilo afval of per vuilniszak betalen. Nu nog betaalt iedereen een vast bedrag voor het huisafval. Woensdag wordt er in de gemeenteraad over de invoering van diftar gestemd. De Raad is nog verdeeld.

'Mailtje sturen kan ook hoor'

Wethouder Van Keulen tastte eerst nog in het duister over wie het matras voor z’n voordeur had gezet. "Mailtje sturen kan ook hoor, dappere", twitterde hij eerst. Volgens de wethouder is het vervelend dat zijn gezin met de actie is geconfronteerd.

Later bevestigde de wethouder dat Mevrouw Kiki verantwoordelijk is voor de actie. Zij is bekend in Groningen om haar felle strijd tegen het Groninger Forum en festival Noorderzon. Op een gegeven moment klaagde ze zo vaak bij de gemeente, dat er een ambtenaar werd aangesteld om haar telkens te woord te staan.