Dit weekend is er weer genoeg te doen in Groningen. We zetten de leukste evenementen voor je op een rijtje.

Stripjes

Internetfenomeen Kakhiel exposeert van 24 maart tot en met 3 september zijn populaire werk in het Stripmuseum. De expositie met meer dan 450 'kakhiels' wordt vrijdag geopend. Naast de stripjes zelf zullen er ook 'allemaal andere leuke dingen' te zien en te doen zijn, aldus Kakhiel zelf.

Wanneer: 24 maart t/m 3 september
Locatie: Stripmuseum Groningen
Kosten: Kaarten voor het museum zijn te koop vanaf 5,00 euro

Open huis

In de Papiermolen houden tien kunstenaars en creatievelingen die daar een atelier hebben zondag open huis. De tien kunstenaars, ondernemers en vormgevers bieden bezoekers een kijkje achter de schermen en tonen hun werk. De Papiermolen staat al jaren bekend als dé Groningse hotspot voor creatief talent.

Voor de liefhebbers is er ook van alles, waaronder kunst, illustratieprenten en T-shirts, te koop. Gratis koffie en thee wordt geregeld.

Wanneer: zondag 26 maart, van 11.00 tot 17.00
Locatie: De Papiermolen, Groningen
Kosten: Gratis

Songfestival

Songfestival-liefhebbers moeten vrijdag in Martiniplaza zijn. Daar treedt O’G3NE, de meidengroep die Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev, op. De muzikale zusjes wonnen in 2014 The Voice of Holland en scoorden daarna al meerdere hits.

O’G3NE komt met een liveband naar Groningen en neemt het publiek mee op een 'on-Nederlandse reis vol unieke meerstemmige zang'.

Wanneer: vrijdag 24 maart
Locatie: Martiniplaza, Groningen
Kosten: kaartjes zijn vanaf 16,00 euro te krijgen via de site van Martiniplaza

Eten

Wie houdt van 'lokaal en (h)eerlijk' geproduceerd voedsel kan zaterdag terecht op de Ommelander Markt. Op de markt zijn allerlei producten te krijgen die zijn geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. Naast het lekkere eten zijn er ook andere activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Wanneer: zaterdag 25 maart
Locatie: Harmonieplein (Oude Kijk In ’t Jatstraat), Groningen
Kosten: Gratis

Whisky

In de Der Aa-kerk vindt aankomend weekend het beroemde Whisky Festival Noord-Nederland plaats. In de monumentale kerk zijn veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld te vinden. Het festival is leuk voor zowel de echte whiskykenner als de beginnende whiskydrinker. De meest whisky is vrij te proeven.

Het festival heeft in de loop der jaren een grote schare fans uit binnen-en buitenland opgebouwd. De kaarten gaan dan ook hard, er zijn alleen nog passe-partouts en kaarten voor zondagmiddag. 

Wanneer: van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart
Locatie: Der Aa-kerk, Groningen
Kosten: kaarten zijn vanaf 30,00 euro te krijgen via de website van het festival