Nobellezing van Ben Feringa is binnen week uitverkocht

De Nobellezing van hoogleraar Ben Feringa in de grote zaal van de Oosterpoort is binnen een week uitverkocht. Alle 1.150 stoeltjes zijn op maandag 3 april bezet, zo meldt de organisatie dinsdag. 

Volgens Studium Generale was het geen enkele moeite om de zaal uit te verkopen. "Nobelprijswinnaar Ben Feringa is mateloos populair in Groningen", zo is hun conclusie.

De Nobelprijswinnaar doet in de Oosterpoort nogmaals zijn Nobellezing 'Op avontuur in de nanowereld'. Na zijn lezing wordt hij geïnterviewd door journalist Coen Verbraak. Ook het publiek in de zaal kan vragen stellen.

Daarnaast zorgt de Groningse band Swinder voor muziek en spreekt Esmé van den Boom, huisdichter van de Rijksuniversiteit, een lofdicht uit.

Nanomotor

Feringa kreeg in december de Nobelprijs voor de Scheikunde voor zijn onderzoek naar moleculaire machines. Hij ontwikkelde een door licht aangedreven nanomotor, ontwierp een moleculaire auto en kwam vorig jaar met een ronddraaiend motormolecuul dat chemische energie gebruikt, waardoor het beter geschikt is voor gebruik in het menselijk lichaam.

In zijn Nobellezing vertelt hij over zijn onderzoek, zijn passie voor wetenschap en zijn inspiratiebronnen.

Lees meer over:
Tip de redactie