Dit is er in Groningen te doen rondom de verkiezingen

In de stad Groningen worden diverse evenementen georganiseerd om de verkiezingen te bekijken en te bespreken. NU.nl zet vier plekken op een rij waar de inwoners van Groningen de verkiezingen kunnen volgen.

De Kiesmannen
Waar: De Oosterpoort, Groningen
Wanneer: dinsdag 14 maart, vanaf 20.00 uur

Tijdens deze verkiezingen wordt er veel gedaan om jongeren naar de stembussen te trekken. Drie Amsterdamse studenten, die zich omdoopten tot De Kiesmannen, proberen de avond voor de verkiezingen Groningse jongeren naar het stemhokje te lokken. Dit doen ze aan de hand van een interactieve verkiezingsshow.
 
Uitslagenavond
Waar: Groninger Forum, Hereplein
Wanneer: woensdag 15 maart, vanaf 20.30 uur

Bij het Groninger Forum kunnen Groningers de verkiezingsavond volgen op het grote doek. Daar wordt de verkiezingsuitzending live gevolgd. Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning René Paas maken de uitslagen bekend van de stad Groningen en omliggende dorpen.
 
Live verslag
Waar: Stadhuis Groningen
Wanneer: woensdag 15 maart

De NOS verslaat tijdens de verkiezingsavond ook de verkiezingen vanuit Groningen. Overdag is de nieuwszender aanwezig in de stad om reportages te maken in het aardbevingsgebied en ’s avonds verslaat verslaggever Gerri Eickhof live het nieuws voor het stadhuis.
 
Morning-after ontbijt
Waar: Groninger Forum, Oude Boteringestraat
Wanneer: 16 maart, van 8.30 tot 10.00 uur

De dag na de verkiezingen kunnen geïnteresseerden in het Groninger Forum de avond nabespreken met een 'morning-after ontbijt'. Onder andere Jan Terlouw, Rob Oudkerk, Tofik Dibi en Nienke Homan praten na over de uitslag van de verkiezingen.

Tip de redactie