De Zwanestraat - Kromme Elleboog is de leukste winkelstraat van Nederland. Via de website NLstreets koos het publiek uit tien winkelstraten. Zo'n 18.000 mensen hebben gestemd.

"Op steenworp afstand van de Martinitoren is de Zwanestraat - Kromme Elleboog al jarenlang een uniek stukje Groningen met een lokaal karakter waar je een veelheid aan gespecialiseerde winkels en horecagelegenheden vindt", zegt de organisatie vrijdag.

Cor Dijkstra, voorzitter van de winkeliersvereniging, zei eerder al dat de Zwanestraat een grote kanshebber was. "Het is écht een straat met een winkelstraat-uitstraling. Daarnaast is het winkelaanbod enorm gevarieerd en vind je hier alleen maar zelfstandige ondernemers."

De stemmers kozen als leukste winkel De Friese Streekwinkel Prius in Leeuwarden, een winkel die voornamelijk streekproducten verkoopt.

Zelfstandige winkels

Vorig jaar was de Amsterdamse Czaar Peterstraat de leukste winkelstraat van Nederland, twee jaar geleden dat was de Folkingestraat in Groningen. De straten werden geroemd vanwege de zelfstandige winkels met een origineel en gespecialiseerd aanbod.

Euforie in Zwanestraat: De Leukste Winkelstraat van Nederland
Euforie in Zwanestraat: De Leukste Winkelstraat van Nederland