Er komt een mountainbikeroute op het het Suikerunie-terrein in de stad Groningen. Een meerderheid van de raad ging woensdagavond akkoord met een motie hierover van Tom Rustebiel van D66.

Het is de bedoeling dat er een parcours komt van zo'n 15 kilometer lang. Het plan is dan om aan te sluiten op de routes van buurgemeente Noordenveld. Mountainbikers kunnen dan via Peize, Roden en Norg helemaal tot aan Veenhuizen mtb-en. Speciaal voor kinderen moet er een korte track komen.

De nog aan te leggen route moet geschikt worden voor zowel jong als oud. De westkant van de stad leent zich uitstekend voor een mtb-route, zeggen de initiatiefnemers, onder meer vanwege de vele klimmetjes die te maken zijn op het SuikerUnie-terrein en de directe omgeving. In overleg met de terreineigenaren wordt komende tijd de definitieve route bepaald.

Mountainbiken is een snelgroeiende sport. Er zijn zo'n 700.000 beoefenaars, maar de dichtstbijzijnde route vanaf Groningen is in Zuidlaren.

MTB-route

Vorig jaar diende D66-raadslid Tom Rustebiel een motie in over een MTB-route op het SuikerUnie-terrein. Niet het college, maar een aantal mtb-ers, onder leiding van Han Settels en Rutger Kussendrager, ging er vervolgens mee aan de slag.

Naast Han en Rutger hebben zich zo'n 20 tot 25 andere MTB-ers, maar ook bedrijven en kennisinstellingen aangesloten. Het plan werd woensdag in de gemeenteraad besproken.