Een reünie voor iedereen die iets heeft met Groningen. Dat is het evenement Groninginnedag, waarvan zaterdag 24 juni de eerste editie plaatsvindt.

Onder de noemer 'nationale terugkomdag' roept de organisatie iedereen die iets met Groningen heeft, of heeft gehad, op om die dag naar de stad te komen.

Er staan voor 24 juni al verschillende reünies op de agenda. Onder andere De 3 Gezusters, Café Soestdijk en de Toeter vragen hun oud-personeelsleden om 24 juni naar de stad af te reizen.

In het kader van Groninginnedag is er het weekend van 24 en 25 juni van alles te doen in Groningen. De der Aa-kerk is het decor van het eerste Groningse jeneverfestival, waarvan Hooghoudt gastheer is.

Bierfestival

Vrijdagavond staat in het teken van de Chef's Table. Tijdens deze finale worden vooraanstaande chefs uitgedaagd om met lokale Groningse producten in combinatie met producten van Hooghoudt een menu samen te stellen.

Op de Ossenmarkt is het eerste internationale bierfestival met speciale en unieke bieren van over de hele wereld.

Er wordt nog gewerkt aan de rest van het programma, met volgens de organisatie veel eten, drinken, dj's, cultuur en bandjes.