Tien studenten van Noorderpoort zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van Skills Heroes. Dat is een vakwedstrijd voor MBO-studenten in verschillende vakrichtingen.

 

Tussen 16 en 18 maart nemen zes Groningse studenten het op tegen andere MBO’ers in de Amsterdamse Rai.

Dit weekend al doen Marnick Winter en Kevin Westerhof mee aan de finales voor het lassen. Op 24 en 25 maart doen Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl een gooi naar de titel in de wedstrijd voor autoschadeherstellers.

Wieke Sijens en Nadine van de Kamp staan in de finale van de beste modeontwerpsters. Ook Elianne Huibers (interieuradviseur), Robert Boerema (webdesigner) en Paul Bakker (Autotechnicus) staan in de finale.

Beste gastvrouw

Mandy Bossinga is een van de finalistes voor de finale van beste gastvrouw. "De spanning begint al een beetje te komen", zegt ze. "Maar ik heb een goed gevoel over de voorbereiding. Veel mensen staan klaar om me te helpen waar dat nodig is." Zo heeft Bossinga, die eerder ook al een sommelier-award won, hulp van een professionele cocktailmaker.

Tijdens Skills Heroes zijn er wedstrijden voor vakrichtingen in verschillende niveaus en leerjaren. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.