FC Groningen heeft de eerste aankoop voor het komende seizoen gedaan. Mike te Wierik komt transfervrij over van Heracles Almelo en heeft voor drie jaar getekend in het NoordLease Stadion. 

De 24-jarige verdediger speelt inmiddels voor het zevende seizoen in Almelo. Hij kan rechts centraal en als rechterverdediger uit de voeten.

Te Wierik kan gezien worden als de vervanger van de recent vertrokken Hans Hateboer. De technische staf had hiervoor Desevio Payne op het oog, maar hij liet nog niet zien de gewenste vervanger te zijn.

Technisch manager Peter Jeltema laat op de site van de club weten zeer ingenomen te zijn met de nieuwe aanwinst. "Mike is een Nederlandse jongen met zo’n 150 Eredivisieduels in de benen. Een ervaren speler dus. Mike is een betrouwbare verdediger en het is niet voor het eerst dat zijn naam bij ons is gevallen als mogelijke versterking." 

Ideale moment

"Zijn komst naar Groningen is in het verleden vaker in scoutingoverleggen benoemd. Nu zijn contract bij Heracles na dit seizoen afloopt, was dit voor ons het ideale moment om met hem in gesprek te gaan. Wij zijn blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen." 

Als Te Wierik de medische keuring goed doorstaat, wordt hij komende woensdag 15 maart gepresenteerd.