Aardbevingsgedupeerde Annemarie Heite heeft een open brief geschreven aan premier Mark Rutte, waarin ze hem vraagt om alsnog in gesprek te gaan over de problemen in Groningen. Heite zou vrijdag tijdens Nieuwsuur de confrontatie aangaan met Rutte, maar de redactie van het tv-programma belde af.

Nieuwsuur besloot dat omdat een gesprek tussen boze Groningers en Rutte bij Pauw en Jinek maandag uit de hand liep. Volgens de redactie was het onderwerp Groningen daardoor al voldoende aan bod gekomen.

Heite hoopt dat Rutte nu alsnog met haar in gesprek wil gaan tijdens Nieuwsuur of een andere uitzending, omdat het onderwerp volgens haar te lang onderbelicht is geweest.

"Het verdient aandacht in een opmaat naar de verkiezingen", aldus Heite.

Brief

"Ik wil u graag vertellen wat het voor de mensen in Groningen betekent om 24 uur per dag te worden geconfronteerd met de gevolgen van beleid, waarbij jarenlang economische belangen boven de veiligheid van mensen zijn gesteld. Ik wil met u praten over wat er moet gebeuren om recht te doen aan de Groningers en om onze prachtige provincie weer toekomstperspectief te bieden. Bent u hiertoe bereid?", zo sluit ze de brief af.